Aloittavan yrittäjän tuet

Käynnistystuki

Käynnistystukea voi saada, kun suunnittelee tai on aloittamassa yritystoimintaa. Sitä voi käyttää yritystoiminnan kokeiluun, käynnistys- tai investointituen hakemisen valmisteluun, osa-aikaisen tai päätoimisen yritystoiminnan käynnistämiseen tai olemassa olevan yrityksen ostamisen suunnitteluun.

Käynnistystuella voi hankkia ulkopuolista asiantuntija-apua. Sen avulla voi esimerkiksi liiketoiminta-, markkinointi- tai hankesuunnitelmaa. Se soveltuu myös tuotannon ja investointien suunnitteluun.

Tuen suuruus ja myöntäminen

Yrittäjyyskokeilu, joka ei vaadi hakijalta y-tunnusta: 2.500 euroa. Kokeilu saa kestää korkeintaan 4 kuukautta

Osa-aikaisen yritystoiminnan käynnistäminen 5.000 euroa. Osa-aikainen yrittäminen tarkoittaa, että yritystoimintaa harjoitetaan 10–35 tuntia viikossa tai vastaavan työajan kausiyrittäjänä. Osa-aikaisen yrittämisen tavoitteena on yli 10 000 euron liikevaihto vuodessa.

Päätoimisen yritystoiminnan käynnistäminen 7.500 euroa. Päätoimisen yrittämisen tavoitteena on vähintään 15 000 euron vuosiliikevaihto. Päätoimisen yrittämisen tulee tuoda toimeentulo yrittäjälle tai yhdelle työntekijälle.

Yritystoiminnan käynnistäminen omistajanvaihdoksen avulla 5.000 euroa. Tukea voi saada yrityksen ostamisen suunnitteluun vain harvaan asutulla tai ydinmaaseudulla sijaitsevan yrityksen hankkimiseen. Tuen hakemiseen ei tarvita y-tunnusta. Tukea haetaan siitä Leader-ryhmästä, jonka alueella ostettava yritys sijaitsee.

Jos tarvitset lisätietoa yrityksen omistajanvaihdoksesta, niin Leader Suupohjan omistajanvaihdoksilla kasvua ja elinvoimaa -hankkeen sivuilta löytyy kattava määrä tietoa aiheesta

Lisätietoja