Sinustako kumppani?

Kansainvälisen hankkeen ydin on, että se toteutetaan ulkomaisten kumppanien kanssa. Kumppanin löytäminen Suomen ulkopuolelta voi olla hyvin helppoa tai haastavaa – projekteista ja kumppanimaista riippuen. Eurooppa on kuitenkin täynnä maaseudun toimijoita. Pelkästään Eurooppalaisessa Leader-verkostossa toimintaryhmiä on yli 2000. Kukapa tietää, jospa jossain joku etsii juuri Sinua!

Alta löydät koottu tärkeimmät tiedot hankekumppanien edellytyksistä, kumppanin etsinnän keinoista ja kanavista.

Kumppani (Partner)

Kansainvälisessä hankkeessa tulee olla vähintään yksi kumppani Suomen ulkopuolelta, ja vähintään yhden kumppanin tulee saada rahoitusta EU:n alueella rahoitetusta maaseudun kehittämisohjelmasta toimintalinjalta 4.

Kumppanin alueella on oltava Leader-toimintaryhmä tai Leaderin tyyppistä toimintaa. Yhteistyökumppanin on oltava toimiva yhdistys, muu yhteisö tai yritys. Kumppanin tulee sopia hankkeen aiheeseen ja oltava sellainen taho, jolta voi oppia ja jolle voi olla opiksi.

Kumppanuuden muodotaa  vähintään kaksi maata, mieluiten 3. Ei kuitenkaan liian monta, ettei hankehallinnointi käy liian mutkikkaaksi.

Erilaiset kulttuurit ja tavat vaikuttavat hankkeen käytännön toteuttamiseen. Samankaltaisten kulttuurien (maiden) välinen kanssakäyminen voi olla helpompaa, mutta yhteistyön anti voi jäädä yksipuolisemmaksi. Erilaisesta kulttuurista (maasta) tulevan hankekumppanin kanssa toimiminen voi toisinaan olla haastavaa, mutta toisaalta niistä voi saada monipuolisemmin oppia ja kokemusta.

Mistä kumppani?

1. Aktivoi oma verkostosi! Aiemmat kansainväliset kontaktit ja suhteet voivat herätä uudelleen, jos esittele heille hankeideaasi.

2. Katso asuinpaikkasi ystävyyskaupunkisuhteet ja ystävyysseurat, heidänkin kautta voi löytyä uusi kontakti.

3. Euroopan maaseutuverkostoyksikön partnerihaku (avautuu uuteen välilehteen).

4. Eurooppalaisen Maaseutuverkoston (European Network for Rural Development) yhteydessä toimivan Contact Point -toimiston kautta voit ilmoittaa hanke-ehdotuksesi tai löytää sinulle sopivia hankeaihioita. Sivusto päivittyy jatkuvasti ja hakuja kannattaa selailla säännöllisesti.

5. Kumppanin voit löytää myös Leader-ryhmän omien kansainvälisten verkostojen kautta. Leader Suupohjalla on kumppaneita muun muassa Virossa, Latviassa, Liettuassa ja Puolassa.

Jätä kumppanihakuilmoitus!

Kirjoita meille ideasi lyhyesti, selkeästi

  • kuka olet?
  • mistä tulet?
  • mitä haluaisit saada (mitä toivot yhteistyöstä oppivasi, saavasi, hyötyväsi)?
  • mitä voisit antaa (miten toivot olevasi opiksi muille, mitkä ovat sinun vahvuuksiasi)?
  • milloin haluaisit toimia?

Autamme sinua valmistamaan kumppanihakuilmoituksen, jota voit levittää Contact Pointin ja muiden verkostojen kautta maailmalle.