Kansainvälisyys

(Alla olevat linkit avautuvat uusii välilehtiin.)

Kansainvälinen yhteistyö on tärkeä osa Leader Suupohjan toimintaa. Jokaisen suupohjalaisen, asukkaasta suureen yritykseen, tavoitettavissa on sopiva tapa kansainvälistyä.

Aikaisemmat Leader-ohjelmien toteutukset Etelä-Pohjanmaalla ovat osoittaneet, että kansainvälisesti on usein parempi toimia yhdessä kuin erikseen. Esimerkiksi kansainvälisten vieraiden vastaanottaminen ja vierailuohjelman järjestäminen on mielekkäämpää toteuttaa isommalla kuin yhden seutukunnan kokoisella alueella. 

Leader Suupohjan ulkomaisia kumppaneitamme on mm. Valgamaa PartnerluskoguVõrumaa Partnerluskogu ja Kirderannik Koostöökoda Virosta sekä Lokalna Grupa Działania ”Dolina Raby” Puolasta. 

Kansainvälisten hankkeiden toteutus on mahdollisuus Suupohjan alueen ryhmille, yhdistyksille, julkisoikeudellisille yhteisöille ja yrityksille.

Miten te voisitte kansainvälistyä?

Alueiden väliset ja kansainväliset hankkeet

Kehittämishankkeita voi hakea myös alueiden ja kansainvälisinä hankkeina. Hankevalmistelussa on syytä olla yhteydessä kaikkiin mukaan haluttaviin Leader-ryhmiin, vaikka varsinainen hankehaku tapahtuu vain siltä Leader-ryhmältä, jonka alueella on suurin osuus hankkeen toiminnasta

Kansainvälisiä hankkesiin voi saada Leader-kehittämistukea jopa 100%!

Leader-ryhmien yhteystiedot:

Lisätietoa kansainvälisestä Leader-työstä

Mikäli sinulla on kansainvälistymiseen liittyvä idea, otathan yhteyttä!
mirka(at)leadersuupohja.fi, puh. 0400 474 880