Riipinkylä

Riipinkylä sijaitsee valtatie 67 molemmin puolin, Teuvan keskustasta noin 5,5 km Seinäjoen suuntaan. Etäisyys Seinäjoelle ja Vaasaan on noin 80 km ja merenrantakaupunki Kaskisiin noin 35 km, Kauhajoelle noin 30 km. Naapurikyliä ovat Norinkylä, Äystö, kirkonkylä ja Kauppila. Kylässä on noin 500-550 asukasta. Kylä on kehittynyt ja kasvanut muutamasta kantatilasta sekä kylään muuttaneista ihmisistä. Riipinkylästä on myös kirjoitettu kyläkirja.

Toimintaa ja tapahtumia kylässä

Nuorisoseura on perustettu vuonna 1914. Seuralla järjestetään häitä, vuosipäiviä, kokouksia, kansalainopiston piirejä mm. Riipin mieslaulajat, varttuneen väen liikuntaa, pelisählyiltoja, sulkapalloa. Muuta toimintaa ovat esim. karaoke- ja tanssi-illat, huutokaupat ja kirpputori. Kylätoimikunta järjestää teatterimatkoja ja Kessukylän markkinoita.

Palvelut kylässä

Kylässä toimii vielä oma alakoulu ja esikoulu.

Yhteiset kokoontumistilat ja harrastusmahdollisuudet

Nuorisoseuran tilat, metsästysseuran maja. Nuorisoseuralla pidetään seurakunnan päiväkerhoja, Rivakan liikuntakerhoja, kansalaisopiston piirejä, pöytätansseja, tanssikursseja, kokouksia, kilpailuja, pikkujouluja, häitä ja syntymäpäiviä. Tiloja vuokrataan erilaista käyttötarkoitusta varten.

Muut kylässä toimivat yhdistykset

Riipin nuorisoseura, kylätoimikunta, Riipin maa- ja kotitalousseura, Riipin metsästysseura, Rivakan kyläosasto, diakoniapiiri.

Kylässä toimivia yrityksiä

Kylässä on ollut 3 kauppaa, posti ja tiilitehdas. Nykyään kylässä harjoitetaan maanviljelystä, peltisepäntöitä, huonekalujen valmistusta, automaalaamo-, salaoja-, koneurakointi-, tilitoimisto-, kuljetusliike- ja taksitoimintaa.

Kylän vahvuudet

Hyvinä puolina kylässä voidaan pitää mm. hyväkuntoista tiestöä, keskeistä sijaintia, kylä on viihtyisä ja väljästi rakennettu, on hyvät liikuntamahdollisuudet ja myös vapaita tontteja. Kylässä on myös hyvä ja edullinen vesi.

Tärkeimmät kehittämiskohteet

Nuorisoseuran remonttitarpeet, uimapaikka kylään, kahvila- ja tapahtumapaikan saaminen olisivat lähitulevaisuuden kehittämiskohteita ja tarpeita.

Mahdollisia uhkia

Huolenaiheena on väestön ikääntyminen ja vaikeus saada uutta väkeä hoitamaan yhteisiä asioita.

Päivitetty 20.12.2014