Perälä

Perälässä on tällä hetkellä 692 asukasta. Perälä on Teuvan sivukylä ja sijoittuu Teuvan länsi puolelle. Rajanaapureita ovat Närpiö, Kristiinankaupunki ja Karijoki. Kantatie 67:LLA Perälä sijoittuu 6km Teuvan keskustasta Kaskisten suuntaan. Perälässä on vielä toimiva koulu, tosin oppilasmäärät ovat laskeneet.

Pekkosen vesimylly, Perälän kukkaro (luonnonsuojelualue).

Toimintaa ja tapahtumia kylässä

Kyläyhdistys on uudelleen aloittanut toiminnan usean vuoden tauon jälkeen keväällä 2012. Ensimmäinen tapahtuma oli pääsiäiskokko, seuraavia tapahtumia suunnitellaan.

Palvelut kylässä

Pankki ja kauppa on lopetettu 2012 alkuvuodesta. Nyt kylässä ei ole palveluita.

Yhteiset kokoontumistilat ja harrastusmahdollisuudet

Perälän nuorisoseuralla on hyvät tilat Perälän keskustassa. Urheiluhalli, kenttä, kesäteatteri sekä nuorisoseuran talo. Koululta löytyy liikuntasali sekä jääkiekkokaukalo. Perälään ovat hevosmiehet rakentaneet vanhaan junanratapohjaan hevosten juoksutukseen radan. Kyläyhdistys miettii tilaratkaisuita.

Muut kylässä toimivat yhdistykset

Kylässä toimii yhdistyksiä: Kyläyhdistys, Metsästysseura, Nuorisoseura.

Kylässä toimivia yrityksiä

Kylässä toimii monia yrityksiä seuraavilla toimialoilla: painesäiliöiden ja lämmönvaihtimien valmistus, konepajatuotteiden asennus, teollisuuden, voimalaitosten ja energiatuotannon kunnossapitoa, hitsaus- ja asennuspalvelualan alihankintaa, askartelu ja taidetarvikeliike. Lisäksi kylässä harjoitetaan maataloutta, (sikaloita, viljelystä, jne. Kylässä toimii myös Hereford lihakarjan kasvattaja) Myös erilaista yksityisyrittäjyyttä löytyy.

Kylän vahvuudet

Innostuneet kyläläiset. Perälästä löytyy yhteen hiileen puhaltavaa kylähenkeä. Koulu, toivon mukaan saamme pitää pienen kyläkoulumme vielä pitkään.

Tärkeimmät kehittämiskohteet

Kyläyhdistys miettii tapahtumia ja tempauksia, joilla saataisiin kyläläiset osallistumaan ja innostumaan. Pyrimme tekemään Perälästä vetovoimaisen asuinpaikan.

Tulevaisuuden näkymät/ mahdollisia uhkia

Väki vähenee.

Päivitetty 20.12.2014