Tuiskula

Tuiskula sijaitsee Kyrönjoen ja valtatie 3:n ja kantatie 67-varrella. Kylän pohjoisrajana on Koskenkorva ja Santavuori, etelässä Kurikan keskustan teollisuus- ja taajama-alue. Tuiskula on vireä, nuorekas ja kehittyvä asuinalue. Kylässä on vahva maatalousyritystoiminta sekä palvelualan yrityksiä.

Palvelut

Tuiskulassa sijaitsee kolmiopettajainen koulu ja kolme perhepäivähoitokotia. Lisäksi kylässä on autoalan yrityksiä, hevostalliyrittäjiä sekä mansikanviljelyä itsepoimintaperiaatteella.

Yhteisessä käytössä olevat tilat ja harrastusmahdollisuudet

Kylätalo Kärrymies, Tuiskulan Pyhäkoulutupa sekä Tuiskulan koulu. Harrastustoiminnan mahdollistavat Tuiskulan koulun alue, jossa mm. tenniskenttä, jääkiekkokaukalo, jalkapallokenttä, lentopallokenttä sekä pieni sisäliikuntasali. Tuiskulassa sijaitsevat jalkapallon nurmikenttä, vaellusreitti Nuijapoloku ja valaistu kuntorata. Lisäksi Kyrönjoki antaa mahdollisuuden harrastaa veden äärellä. Kyrönjoen rantaan on Kyläseuralla rakenteilla ”Jokitupa”, joka on tarkoitettu kyläläisten yhteiseen käyttöön. Lisäksi on yksityisen omistama hevostalli ja maneesi. Kylätalo Kärrymies on kylän toiminnan keskus (varaukset puh. 050 5516621). Myös Pyhäkoulutupaa vuokrataan juhliin ja tapahtumiin. Lisäksi 4H-yhdistys tarjoaa kerhotoimintaa.

Kylässä toimivat yhdistykset

Tuiskulan Kyläseura ry ja Tuiskulan pyhäkoulutupa ry. Lisäksi toimivat Diakoniapiiri ja Kyläseuran alainen koulun vanhempaintoimikunta. Tuiskulan Vesihuolto-osuuskunta vastaa kylän viemäröinnistä ja varavesijärjestelmästä. Lisäksi on useita tiehoitokuntia sekä vesiosuuskuntia.

Tapahtumia kylällä

Pääsiäisvalkia, kevät- ja syyspäivälliset, onki- ja hiihtokilpailut, myyjäiset sekä kylän yhteinen joulujuhla, jonka koulu, kyläseura ja diakoniapiiri järjestävät.

Rakennuspaikkoja

Vapaita rakennuspaikkoja voi tiedustella yksityisiltä maanomistajilta, Kurikan kaupungilta tai Tuiskulan Kyläseuralta.

Kylän vahvuudet

Vahvuudet ovat vireä, nuorekas, kehittyvä, yhteistoimintakykyinen sekä osallistuva kylä.

Kylän mahdollisuudet

Kylämme mahdollisuudet ovat asunto- ja liikerakentamisessa, palveluiden lisäämisessä sekä vaikutusmahdollisuuksissa omaan ympäristöön ja kyläyhteisöön.

Erityispiirteet

Kylän erityispiirteinä ovat 3-tie, 67-tie ja Kyrönjoki, koska ne halkaisevat koko kylän. Toimiva kyläkoulu ja kylän yhteiset tilat luovat mahdollisuudet yhteiselle toiminnalle. Luonnon monimuotoisuus tulee esiin Nuijapolulla.

Hyvät puolet yritystoiminnan kannalta

Kylän etuina yritystoiminnassa ovat sen sijainti, valtatie 3 ja kantatie 67 varrella sekä ohikulkevien suuri liikennemäärä. Etuna ovat myös lyhyet etäisyydet Seinäjoelle 30 km, Vaasaan 70 km, Ilmajoelle 12 km, Jalasjärvelle 26 km sekä Kurikan keskustaan 3 km.

Tärkeimmät kehittämiskohteet

Kylän tärkeimmät kehittämiskohteet ovat asunto- ja liiketonttien saatavuus, tiesuunnitelmat sekä osayleiskaava, Tuiskulan koulun ja Kärrymiehen kehittäminen, kaukolämpöverkoston laajentaminen ja viemäröinti.

Päivitetty 26.06.2011