Mieto

Mietaankylä sijaitsee 6 kilometrin päässä Kurikan keskustasta etelään. Kylä on rauhallinen n. 900 asukkaan maalaiskylä lähellä keskustan palveluita. Uusia taloja rakennetaan tasaiseen tahtiin. Kylän läpi kulkeva joki tuo mukanaan paljon harrastemahdollisuuksia. Kylässä toimii useita yhdistyksiä, suurimpana niistä Mietaan Nuorisoseura Ry.

Palvelut

Kylältä keskustaan liikennöi koululaiskuljetus. Miedon Ala-aste. Miedon seurakuntakodilla järjestetään seurakunnan toimesta erilaisia tilaisuuksia ja kerhoja. Kirjastoauto kiertää kylässä viikoittain. Yrityksiä kylällämme on lukuisia; mm. puu- ja metalliteollisuutta, rakennus-, sähkö- ja lvi-palveluita, hevos- ja kotieläintiloja, verhoomopalveluita, kirpputoreja.

Yhteisessä käytössä olevat tilat ja harrastemahdollisuudet

Mietaan Nuorisoseuralla on hyvät liikuntamahdollisuudet syksystä kevääseen. Mietaan kuntorata tarjoaa liikuntamahdollisuuksia ympäri vuoden ja etenkin talvella alueen valaistut hiihtoladut ovat huippukunnossa. Kuntoradalta lähtee talvisin myös n. 10 kilometrin mittainen retkilatu jonka varrelta voi ihailla talvisia maisemia. Ala-asteella jääkiekkokaukalo. Hevostiloilla voi harrastaa ratsastusta opastetusti. Kesäisin Tripuusen sillan kupeessa ihmiset kokoontuvat uimaan ja kalastamaan.

Kylän tapahtumia

Kylässämme järjestetään ympäri vuoden kaikenlaisia tapahtumia, kuten esimerkiksi markkinoita Mietaan markilla ja kuntoradalla, hiihto- ja suunnistuskilpailuja kaiken ikäisille. Mietaan Nuorisoseuralla tansseja eri ikäryhmille sekä erilaisia tapahtumia vuodesta riippuen. Seurantaloa voi myös vuokrata omiin juhliin aina 1450 henkeen saakka.

Kylän vahvuudet

Mietaan Nuorisoseuran tapahtumat keräävät kylälle sadoittain ihmisiä ympäri maakuntaa, joskus jopa ympäri maailmaa. Seura toimii kyläläisille monipuolisena harrastuspaikkana. Mietaan Kuntorata tarjoaa loistavat puitteet kuntoiluun, mutta etenkin hiihtämiseen. Paljon monipuolista teollisuutta ja paljon yhdistyksiä.

Kylän mahdollisuudet

Beam-Netin yrityspuistohanke entisissä Miedon Tiilitehtaan tiloissa. Kylälle rakennetaan tasaiseen tahtiin uusia omakotitaloja nuorille lapsiperheille. Miedon Ala-asteen valmistunut remontti loi hyvät tilat koulun henkilökunnalle ja oppilaille. Miedon neuvolan ja ryhmiksen käynnissä oleva remontti. Mietaan Nuorisoseuran lämpölaitos-hanke ja seuran toiminnan monipuolistuminen.

Kylän erityispiirteet

Kylässä on paljon teollisuutta ja se sijaitsee hyvän tien varrella. Kauniit jokimaisemat. Hyvät liikuntamahdollisuudet. Hyvä ja vahva ala-aste. Lapsiperheitä muuttaa kylälle asumaan.

Kylän tärkeimmät kehittämisen kohteet

Yhteisten tilojen toimivuus ja niiden ylläpitäminen. Kylän uusien asukkaiden innostaminen mukaan yhdistystoimintaan.

Päivitetty 26.06.2011