Jyrynkylä-Harjunkylä

Jyryn- ja Harjunkylä ovat Kurikan kyliä Jurvan alueella. Kylät sijaitsevat lähellä toisiaan luonnonkauniissa ympäristössä 15 kilometriä Jurvan kirkonkylältä. Tieyhteydet ovat hyvät. Kurikkaan on 40 km, Vaasaan 40 km ja Seinäjoelle 70 km. Töissä käydään kylien ulkopuolella, mutta osa työskentelee omilla tiloillaan. Asuntoja on molemmissa kylissä myös kesäkäytössä.

Jyryn ja Harjunkylällä on yhteinen nuorisoseura Kumpula, joka sijaitsee Metsäkylässä. Näillä kolmella kylällä on myös yhteinen kylätoimikunta.

Palvelut

Kylien palvelut sijaitsevat lähinnä Jurvan keskustassa. Kirjastoauto kiertää kylissä parin viikon välein. Kylissä on laajakaistayhteys ja taksilla asiointia järjestetään kerran viikossa. Harjukylässä toimii autokorjaamo.

Yhteisessä käytössä olevat tilat ja harrastusmahdollisuudet

Kylillä järjestetään paljon yhteistoimintaa: kesätapahtumia, hiihtokilpailuja, joulujuhlia ja laskiaistapahtumia. 2010 järjestettiin Jyrynkylällä iso suunnistustapahtuma. Jyrynkylässä sijaitsee maatilamatkailu Pitkätupa, jossa vietetään paljon erilaisia juhlia. Kylässä on paljon alle kouluikäisiä lapsia, ja heille on käytössään talvella oma luistelujää. Kyläläisillä on myös perinnekäsityö- ja kudontapiirejä. Kylätuvan laajennus on ollut pitkään kyläläisten yhteinen projekti.

Kylien tapahtumia

Talvisin lumenluontitalkoita, ompelupiirejä. Yhteisiä retkiä tehdään patikoiden ja linja-autolla. Kesätapahtumia järjestetään.

Rakennuspaikkoja

Halukkaille rakentajille järjestetään tontteja. Kurikan kaupunki omistaa hyvän tieyhteyden varrella olevaa metsää.

Kylien vahvuuksia

Viihtyisä, omaleimainen ja rauhallinen ympäristö luonnonkauniissa maisemissa. Kylät sijaitsevat lähellä toisiaan (7 km) ja yhteistoiminta niiden välillä on tiivistä.

Kylien mahdollisuudet tulevaisuudessa

Lähialueiden työpaikkojen lisääntyminen tulevaisuudessa. Hyvät liikenneyhteydet. Kylien yhteishengen säilyttäminen ja vahvistaminen. Kylillä on paljon lapsiperheitä. Avoin ja auttavainen ilmapiiri sekä pidetty asuinympäristö.

Tärkeimmät kehittämiskohteet

Kunnan palvelujen jatkuminen ja hyvä saatavuus. Vanhushuolto, lapsiperheet ja kylien huomioiminen kunnan kehittämisessä.

Päivitetty 26.06.2011