Jurvan kirkonkylä

Jurvan kirkonkylä sijaitsee 26 kilometriä Kurikan keskustasta länteen. Matkaa Vaasaan ja Seinäjoelle on molempiin noin 55 kilometriä. Palvelutarjonta tässä entisessä Jurvan kunnan keskustassa on läntisen Kurikan runsainta.Useiden yritysten lisäksi keskusta-alueelle tai sen välittömään tuntumaan ovat keskittyneet muun muassa ala-aste, ylä-aste ja lukio.Samoin erilaiset urheilusuorituspaikat, kuten keskusurheilukenttä sekä sisustamiseen erikoistunut Sisustuskeskus Sella löytyvät kirkonkylän alueelta viihtyisää Sälli-campingia unohtamatta. Ainutlaatuiseen jurvalaiseen kädentaitoon voi myös tutustua vaikkapa keskustassa sijaitsevassa puuseppämuseossa.

Kylän vahvuudet

Erikoisliikkeiden lisäksi kirkonkylästä löydät esimerkiksi terveyskeskuksen, päiväkodin ja ryhmäperhe-päiväkodin (2 kpl) palvelut, pankit, apteekin, kirkon, matkahuollon, postin, useita puu-ja huonekalualan yrityksiä (15-20 kpl), metalli-ja jousialan yrityksiä non 15 kpl ja viihtyisän hotelli-ravintolan. Kirkonkylä antaa mahdollisuuden monenlaiseen yrittämiseen.

Koulutus

Kirkonkylän alueella toimii Peuran ala-aste sekä ylä-aste että lukio. Seinäjoen koulutuskunta- yhtymän Jurvan opetuspisteessä toimii Seinäjoen ammattikorkeakoulun muotoilun yksikkö, Koulutuskeskus Sedun toisen asteen kulttuurialan opetus sekä Sedun aikuiskoulutuksen koristeveistokoulutus.

Harrastus mahdollisuuksia

Jurvan kirkonkylän alueella on erinomaiset mahdollisuudet harrastaa niin kesällä kuin talvellakin. Keskusurheilukentän lisäksi alueelta löytyy muun muassa hyvin hoidetut ja valaistut hiihtoladut, eri palloilulajien kentät, liikuntahalli, punttisali ja monia vaellusreittejä. Jurvan kirkonkylällä sijaitsee lisäksi Suomen ensimmäinen ampumahiihtostadion kesä- ja talvikäyttöön, Säläisjärven leirintäalue uimarantoineen, monipuolinen kurssitarjonta kansalaisopistossa, EP-musiikkiopiston sivutoimipiste sekä partiotoimintaa. Myös monia muita mahdollisuuksia voi tiedustella kyläyhdistyksen tai Kurikan kaupungin kautta.

Kylän mahdollisuudet

Kurikan Jurvan kirkonkylä on erinomainen paikka asua ihmiselle/perheelle, joka arvostaa maaseudun rauhaa hyvien palveluiden läheisyydessä.

Rakennuspaikkoja

Rakennuspaikkoja löydät keskustan ja Koskimäen alueelta niin kaupungilta kuin yksityisiltäkin. Vapaita tontteja ja kaavoitettuja alueita löytyy esimerkiksi Kurikan kaupungin www-sivuilta.

Alueella toimivia yhdistyksiä

Kylässä aktiivisesti toimivia yhdistyksiä on runsaasti. Vuonna 2011 on perustettu kirkonkylän ja Koskimäen alueelle oma kyläyhdistys nimeltään Jurvan kyläyhdistys ry.

Päivitetty 26.06.2011