Juonenkylä

Juonenkylä on rauhallinen, toimiva 250 asukkaan maalaiskylä, joka sijaitsee 12 km keskustasta lounaaseen Piirrontien varrella, Juonenvuoren juurella. Kylässä on toimiva kyläseura ja aktiivinen jäsenistö.

Palvelut

Kylältä keskustaan liikennöi koululaiskuljetusten lisäksi palvelutaksi ja vanhuksille on saatavissa kotipalveluita. Kirjastoauto kiertää viikoittain. Kylällä toimii myös kansalaisopiston ja seurakunnan eri piirejä. Lisäksi kylällä on autokorjaamo, remontti- ja rakennuspalvelu, sähköliike, LVI-liike ja saha sekä ravitalli ja hevosten hoito- ja kengityspalvelu.

Yhteisessä käytössä olevat tilat ja harrastusmahdollisuudet

Kylän entinen koulu toimii kylätalona, josta osa on kyläläisten yhteisessä käytössä ja osa vuokra-asuntoina. Lisäksi ulkorakennukseen on kunnostettu nettikahvio ja kyläpaja autojen korjaustilaksi. Puron varrella sijaitsee Lomajuoni, jossa voi uida ja saunoa. Kylätaloa voi vuokrata erilaisiin juhlatilaisuuksiin ja kokoontumisiin. Nettikahviossa onnistuvat pienimuotoisemmat kokoontumiset ja kokoukset. Myös muita tiloja voi vuokrata. Kylällä on valaistu latu/pururata. Kyläläisten käytössä on myös lentopallokenttä ja jääkiekkokaukalo.

Kylän tapahtumia

Kylätalolla järjestetään päivällisiä, pikkujouluja, myyjäisiä ja tupailtoja sekä erilaisia kokouksia ja koulutuksia. Nettikahviossa kokoontuu mm. erilaisia kerhoja ja piirejä. Kyläseura järjestää myös monenlaisia retkiä, esimerkiksi kylpylä- ja pyöräretkiä.

Kylän vahvuudet

Kylän vahvuuksia ovat hyvä yhteishenki ja aktiivinen yhdistystoiminta. Kylässä on hyvät virkistys- ja liikuntamahdollisuudet sekä marjastus- ja sienestysmaastot.

Kylän mahdollisuudet

Kylässä on mahdollisuus asua ja elää rauhallisessa ympäristössä, josta on lyhyt matka palveluihin.

Erityispiirteet

Kylään on muuttanut nuoria asumaan. Kylässä on vähän autiotaloja, kunnallinen jätevesiviemäri ja vesi sekä valokuitukaapeli.

Kylän tärkeimmät kehittämisen kohteet

Yhteisten tilojen käyttöä pyritään lisäämään niin kyläläisten osalta kuin vuokraamaan tiloja ulkopuolisille.

Päivitetty 26.06.2011