Ikkeläjärvi

Ikkeläjärvi on virkeä, yritteliäs, noin 200 asukkaan kylä Kauhajoelta itään. Järvi on kylän helmi ja suuri rikkaus virkistyskäytössä, kalastuksessa ja mökkeilyssä. Ikkeläjoki on mahtava luonnonnähtävyys, joka kulkee paikoin syvällä uomassaan. Kalakantakin on rikas sekä järvessä että joessa. Tunnusomaista kylälle on maatalous ja vielä useat maitotilat kesällä laiduntavine lehmineen. Pellot ovat aktiivisessa viljanviljelyksessä ympäri kylää. Ikkeläjärven maisemaan kuuluvat monimuotoiset metsät ja nevamaisemat.

Toimintaa ja tapahtumia kylässä

Kylällä on vuoden mittaan paljon toimintaa; kerhoja, hiihtokisoja maatalousnaisten iltoja, pyöräilykampanja läpi kesän, retkiä, kalastuskisoja, lätynpaistot ruokamessuilla, kauneimpia joululauluja yhdessä seurakunnan kanssa yms. Aktiivisina järjestäjinä toiminnalle ovat nuorisoseura, maatalousseura, maatalousnaiset, kalastusseura ja metsästysseura.

Palvelut kylässä

Kylämme palveluita ovat tällä hetkellä kauppa-auto, terveydenhoitajan palvelut ja kirjastoauto.

Yhteiset kokoontumistilat ja harrastusmahdollisuudet

Seurantalo Ilmola ja pihapiirissä oleva grillikota sekä uimarannalla sijaitseva grillikota ovat kaikkien yhteisessä käytössä. Seurantaloa on mahdollisuus vuokrata myös erilaisiin juhliin ja tapahtumiin. Kilometrin mittainen pururata on valaistu. Talvella pururataa ja noin kymmenen kilometrin mittaista hiihtolatua sekä luistinrataa pidetään yllä talkoovoimin. Ikkeläjärven metsästysseuralla on Kulmamäen metsästysmaja. Seurantalolla toimii erilaisia lasten- ja nuortenkerhoja sekä aikuisille suunnattuja erilaisia toimintailtoja.

Kylässä toimivat yhdistykset

Ikkejärvellä toimii nuoriso-, maatalous-, kalastus-, metsästys- ja kyläseura sekä maaseutunaiset.

Kylässä toimivia yrityksiä

Kylässämme on paljon toimivia yrityksiä kuten maa- ja metsätalous, turve, maansiirto, koneurakointi, linja-autoyrittäjä, puutarhakalusteet, pitopalvelu, valokuvaus, siivousja ekotuotteiden tukku- ja vähittäiskauppa sekä asealan erikoisliike. Kylän vahvuudet Kuituverkkoyhteyden myötä huippunettiyhteydet.

Tärkeimmät kehittämiskohteet

Seurantalon remontin valmistumisen myötä harrastustoiminnan lisääminen ja kylän asuttuna pitäminen. Järveen liittyvien mahdollisuuksien kehittäminen.

Päivitetty 20.12.2014