Ylikylä

Kylässä asuu noin 350 asukasta. Kyläläisten keski-ikä on yli 40 vuotta, mutta kylästä löytyy myös lapsiperheitä. Sijainniltaan kylä on hyvässä paikassa, noin 3 km päässä Karijoen keskustasta. Kylä on maisemaltaan laaksomaista, jokilaaksoa.

Kylässä on toiminut aikoinaan kaksi isoa sahaa ja vesimylly.

Toimintaa ja tapahtumia kylässä

Kylässä pidetään tansseja ja juhannusjuhlia, rantalentopalloa, zumbaa, kudontapiiriä, avantouintia. Nuoriso kokoontuu atk-kerhon ja pelikerhon puitteissa kerran viikossa Touhulassa. Myös pyöräilyä harrastetaan aktiivisesti ja kerran vuodessa palkitaan ahkerin pyöräilijä. Kesällä pyöritetään kioskia. Lomamökit Ylikylässä vilkastuttavat kylää kesäisin.

Palvelut kylässä

Kylässä on parhaimmillaan toiminut jopa 4 kauppaa, mutta tällä hetkellä ei ole omaa kauppaa eikä esim. kirjastoauton tai kauppa-auton palveluja. Kylässä on kunnan uimaranta.
Maa- ja kotitalousseuralla on viljankuivaaja ja se tarjoaa vuokralle myös koneita, puutarhajyrsintä, raivaussahaa, klapisirkkeliä, kasvinsuojeluruiskuja, kahvi- ja ruokakalustoja ja isoa kahvinkeitintä.

Yhteiset kokoontumistilat ja harrastusmahdollisuudet

Ylikylän maa- ja kotitalousseuralla on kokoontumistiloina Touhulan kiinteistö sekä Peurajärven rannalla sijaitseva Peuramaja. Touhula on vuonna 1983 lopetettu koulu, jota on kunnostettu kyläläisten yhteiseen käyttöön. Siellä toimii myös kansalaisopiston kudontapiiri.
Kylässä on myös metsästysmaja, ampumarata, valaistu pururata ja latu.
Kylässä on hyvät patikointireitit Teuvan Parraan saakka.

Kylässä toimivia yrityksiä

Kylässä toimivia yrityksiä on mm. mökkikylä ja muuta mökkien vuokrausta, kasvihuone, komeroitten ja ovien valmistusta, metallialan yritystoimintaa. Kylässä on myös perinteistä maataloutta kuten lypsykarja-, lihakarja- ja sikatiloja, perunanviljelyä ja muuta viljelytoimintaa.

Kylän vahvuudet

Kylä on vireä maalaiskylä, jolla on hyvä sijainti, luonto ja järvimaisemat ovat upeat ja tarjoavat hyvät puitteet ulkona liikkumiseen. Kylässä on totuttu tekemään yhdessä ja yhteishenki on hyvä. Kylässä on hyvät tietoliikenneyhteydet valokuidun ansiosta.

Tärkeimmät kehittämiskohteet

Tärkeänä kehittämiskohteena nähdään Touhulan ja Peuramajan toiminnan kehittäminen lähitulevaisuudessa.

Mahdollisia uhkia

Varsinaisia uhkakuvia ei osata sanoa, mutta yleisenä haasteena nähdään väen vanheneminen.

Päivitetty 20.12.2014