Leader Suupohjan uutiskirje 3/2021


Yhtä varmasti kuin kesä on täällä, on ilmoilla vuoden kolmas uutiskirjeemme!

Hyvis-teemahankkeen haku on alkanut

HYVIS -hyvinvointia ja aktiivisuutta kyliin ja yhteisöihin

Hyvis teemahankkeen lehti-ilmoitus, jossa sama asiasisältö kuin ympäröivässä tekstissä.

Kuka voi hakea, mihin tarkoitukseen ja kuinka paljon?

Hanke on tarkoitettu Leader Suupohjan toiminta-alueella eli Isojoki, Karijoki, Kauhajoki, Kurikka (pl. Jalasjärvi) ja Teuva toimiville yleishyödyllisille yhdistyksille. Teemahankkeella voidaan toteuttaa toimenpiteitä, joiden kustannusarviot ovat 2 000—9 000 € ja tukiprosentti on 70 %.

Hankkeen teemat

HYVIS – teemahankkeella tuetaan maaseudun asukkaiden ja erityisesti nuorten hyvinvointia, aktiivisuutta ja yhteisöllisyyttä lisääviä toimenpiteitä. Tavoitteena on aktivoida asukkaita, luoda uutta toimintaa, saada uusia ihmisiä mukaan toimintaan ja uusia käyttäjiä yhteisiin tiloihin. Lisäksi tavoitteena on lisätä toimintaa kyliin, lisätä yleishyödyllisten tilojen, kylätalojen, puistojen ja ulkoilualueiden monipuolisempaa käyttöä ja käyttöastetta ja lisätä asuinympäristön viihtyisyyttä, turvallisuutta ja kestävyyttä.

Esimerkkejä tuettavista toimenpiteistä:

 • investointeja, jotka edistävät olemassa olevien alueiden ja kiinteistöjen käyttömahdollisuuksia
 • pieniä investointeja, joilla rohkaistaan liikkumiseen ja hyvinvoinnin parantamiseen, esimerkiksi ulkokuntoilu- tai liikuntavälineet ja pelivälineet
 • sisäharrastustilojen kunnostus ja laitehankinnat
 • yhteisten tilojen investointeja, jotka lisäävät sosiaalista kanssakäymistä, kuten grillikatos ja huvimaja
 • luontokohteiden ja reittien kunnostus; laavut, nuotiopaikat, kalusteet, viitoitukset, opasteet, kaiteet, pitkospuut, pienet sillat, portaat
 • pienet hankinnat mm. tapahtumien järjestämiseen tai muun yhdistystoiminnan kehittämiseen; teltat, katsomot, lavarakennelmat
 • yleisötilaisuuksissa käytettävän varustuksen hankkimista, kuten videotykit, äänentoistolaitteet, valkokankaat, pöydät ja tuolit
 • kuivakäymälät, biovessat
 • esteettömyyden parantamista, esimerkiksi luiskat ja leveät kulkureitit
 • hankintoja, jotka parantavat alueen turvallisuutta, esimerkiksi kylätalon hälytysjärjestelmä, aidat tai valaistus

Lisätiedot Hyviksen omilta sivuilta tai 040-7055801 Tuija Takamäki.


Vauhtia valokuiturakentamisen suunnitteluun ja toteutukseen

Vauhtia valokuituun-hanke tarjoaa tukea valokuituverkkojen suunnitteluun ja toteutukseen koko maakunnassa.
Etelä-Pohjanmaan Leader-ryhmien tavoitteena on saada valokuitu mahdollisimman monen eteläpohjalaisen yrityksen ja asukkaan saataville. Vuoden 2019 lopussa Etelä-Pohjanmaalla oli kiinteän laajakaistan (nopeus 100 Mbit/s) piirissä 40 prosenttia alueen talouksista, kun koko Suomen osalta luku oli 64 prosenttia.

Vauhtia valokuituun -hanketta hallinnoivat Leader Aisapari, Leader Kuudestaan, Leader Liiveri ja Leader Suupohja. Hankkeella halutaan tavoittaa erityisesti ne alueet, joilla valokuituverkon kattavuus on huono. Hankkeen tavoitteena on lisätä asukkaiden ja yritysten tietoisuutta valokuituverkon eduista ja kartoittaa alueet, joissa on edellytykset valokuituverkon rakentamiselle sekä edesauttaa valokuituverkkojen rakentamishankkeiden syntymistä, ja niille sopivan rahoituksen löytymistä.

Hanke on saanut rahoituksen Etelä-Pohjanmaan ELY-keskuksen kautta maaseuturahastosta, ja se kestää vuoden 2022 loppuun saakka. Hankkeeseen tietoverkkoasiantuntijoiksi on palkattu Mikko Ojainväli ja Heikki Pellonpää.

Neuvontaa ja tukea


Toukokuussa työnsä aloittanut Mikko Ojainväli työskentelee Leader Liiverin, Leader Suupohjan ja Isokyrön alueilla. Hänellä on laaja tietämys ja yli 33 vuoden työkokemus tietoverkoista sekä vahvaa aluetuntemusta.

– Kotitalouksilla ja yrityksillä on tarvetta nopeaan, laadukkaaseen sekä luotettavaan tietoliikenneyhteyteen, kun sähköisten palvelujen määrä verkossa lisääntyy. Lisäksi monipaikkaisen asumisen ja alueen vetovoimaisuuden kannalta on tärkeää, että myös Etelä-Pohjanmaan valokuituverkon tilannetta saataisiin parannettua, kertoo Mikko Ojainväli.

Heikki Pellonpäällä on 35 vuoden kokemus sähköalalta eri tehtävistä, myös kuituverkon rakentamiseen liittyvät asiat ovat hänelle tuttuja. Kesäkuun alussa työnsä aloittaneen Pellonpään työkenttänä ovat Leader Aisaparin ja Leader Kuudestaan alueet.

– Hyvät yhteydet ovat tulevaisuudessa perus-infraan verrattava asia. Alueen asukkaiden tulisi nähdä kauemmaksi kuin nykyhetkeen. Kiinteistöjen ja alueiden arvoon vaikuttaa myös tietoliikenneverkkojen olemassaolo, painottaa Heikki Pellonpää.

Tietoverkkoasiantuntijat kannustavat kaikkia valokuituverkosta kiinnostuneita olemaan rohkeasti yhteydessä.

–Tulossa on esimerkiksi infotilaisuuksia valokuituverkkoon liittyen. Nyt on oiva mahdollisuus saada neuvontaa ja tukea hankkeiden suunnitteluun ja toteutukseen, kertoo Ojainväli.
–Tehtävämme on olla tukena ja rinnalla kulkijana hankkeen käynnistämisessä sekä loppuunsaattamisessa, painottaa Pellonpää.

Lisätietoja:

Mikko Ojainväli.

Mikko Ojainväli
Tietoverkkoasiantuntija
Leader Liiveri, Leader Suupohja, Isokyrö
p. 050 5530997, mikko.ojainvali@liiveri.net

Heikki Pellonpää.

Heikki Pellonpää
Tietoverkkoasiantuntija
Leader Aisapari, Leader Kuudestaan
p. 040 186 7433, heikki.pellonpaa@aisapari.net

Alkuperäinen juttu on julkaistu Uhoo-uutiskirjeessä 7.6.2021 sekä Uhoo.fi-sivustolla (aukeaa uuteen välilehteen) 2.6.2021.


Millasta Leader-toimiston kesäjobbari

Milla Akseli seisoo puutarhassa koivun oksien lomassa.

Hei kaikille!
Olen 23-vuotias Milla Akseli Isojoelta tai ehkä tässä pitäisi jo itseään Kauhajokiseksi kutsua neljän vuoden asumisen jälkeen. 😊 Opiskelen Seinäjoen Ammattikorkeakoulussa liiketalouden tradenomiksi ensimmäistä vuotta ja olenkin nyt kesätöissä/harjoittelussa Leader Suupohjalla kesäkuun ajan.

Pääsen työssäni mukaan mm. hankkeisiin, viestinnän tehtäviin, verkkosivujen muokkaamiseen. Kesätyö Leaderilla tuntuu äärimmäisen mielekkäältä. Koulussa keskitymme paljon yrityksen perustamiseen ja kehittämiseen. Olenkin työssäni nyt päässyt tutustumaan erilaisiin tukiin ja avustuksiin, joita Leader myöntää jo olemassa oleville yrityksille ja vasta-alkaville sekä yhteisöille. Lisäksi viestintään ja markkinointiin perehdytään opinnoissani perin pohjin. Olenkin päässyt mukaan some-viestintään ja markkinoimaan FINEST-median järjestämää kesäleiriä. Pääsen vielä mukaan kesäleirille ohjaajaksi, joka on erittäin mieluisa tehtävä minulle, sillä lapset ja nuoret kulkevat lähellä sydäntäni.

Olen saanut osallistua erilaisiin kokouksiin ja palavereihin, hallitustyöskentelystä meillä onkin erikseen koulussa kurssi. Syksyllä meille onkin koulussa tulossa valokuvaamiseen ja kuvien käsittelyyn liittyvä kurssi. Pääsenkin jo ennenaikaisesti hyödyntämään näitä taitoja Visit Suupohja -sivuston kanssa. Lähden kuvaamaan puuttuvia kuvia sivustolle, sekä päivittämään vanhoja valokuvia. Päivät kuluvat siis toimiston lisäksi myös luonnossa liikkuen. Kauhajoen kohteet ovatkin minulle jo entuudestaan tuttuja, mutta mukava päästä tutustumaan uusiin kohteisiin muissa Suupohjan kunnissa!

Toimistotyöskentely on minulle kokonaan uutta, sillä olen aina työskennellyt asiakaspalvelutehtävissä kaupassa tai kahvilassa. Olen saanut huomata, että Leader Suupohjan työyhteisö on todella lämminhenkinen ja kannustava. Ensimmäisestä päivästä asti olen tuntenut kuuluvani porukkaan. Olenkin erittäin kiitollinen tästä mahdollisuudesta saada työskennellä täällä. Toivottavasti jatkoa harjoittelun parissa on luvassa!

Aurinkoista kesää kaikille teille lukijoille!


FINESTin Medialeiri kutsuu nuoria!

Leader Suupohjan FINEST Media -hanke järjestää Kurikan Pitkämön Canyon Campingissa kesäleirin 28.-30. kesäkuuta.

Leirille voivat osallistua 14-20-vuotiaat nuoret Isojoelta, Karijoelta, Kauhajoelta, Kurikasta ja Teuvalta. Leirihinta hinta on 40 € (sis. ohjelman, ruuan ja majoituksen) Ilmoittautuminen onnistuu täältä (avautuu uuteen välilehteen).

Leiri toteutetaan samaan aikaan Virossa järjestettävän nuorten leirin kanssa yhteistyössä Valgamaan Partnerluskogu -Leader-ryhmän kanssa. Discord-kanavan kautta nuoret Suomessa ja Virossa saavat olla keskenään vuorovaikutuksessa.

Leiriohjelmaan mahtuu nuoria kiinnostavia aktiviteetteja, ja lisäksi mediataitoja opettavia workshoppeja. Esim. ’lehtitoimittajan koulutus’, jossa nuoret saavat kirjoittaa lehtijutun leiristä ja harjoitella dronekuvausta, luontokuvausta ja videoeditointia. Nuoret hyödyntävät omia puhelimiaan mm. videoiden kuvauksessa ja editoinnissa. Lisäksi pääsemme tutustumaan Viron perinneruokiin ja -herkkuihin! Leirin ajatuksena on paitsi pitää hauskaa, myös osallistaa nuoria mukaan Suupohjan kehittämiseen. Lisäksi nuoret saavat mahdollisuuden verkostoitua keskenään sekä paikallisten toimijoiden kanssa.

Aili ja Janne kävivät tutustumassa leirialueeseen

Leiri tarjoaa mahdollisuuden yhteishaun kanssa painijoille, kuin välivuotta viettävillekin. Media-ala tulee olemaan vahvasti läsnä tulevaisuudessa ja tarjoammekin oivan tavan tutustua siihen jo ennen mahdollisten opintojen valintaa. Lisäksi tässä on hyvä tilaisuus yhdistyksille saada joukkoonsa nuorista lisää media-alan osaajia ja hyödyntää heidän oppimiaan taitoja jatkossa!

FINEST Media hanke on Leader Suupohjan oma nuorisohanke. Sen ydinajatus kiteytettynä on: ”Pelillisyys, mediakasvatus, kansainvälisyys sekä nuorten osallistaminen ja aktivointi oman kotiseutunsa kehittämiseen”. Nuoret ovat tärkeitä oman ympäristönsä kehittäjiä ja seutukunnan tulevaisuuden rakentajia, tästä johtuen hankkeessa selvitetään myös seudulle sopivaa nuorisolähtöistä Leader-toimintatavan mallia.

Lisätiedot leiristä: Janne Taipaleenmäki 040 171 5600 tai janne.taipaleenmaki(at)leadersuupohja.fi sekä leirin omilta sivuilta.


Maaseutuparlamentti 2021 järjestetään virtuaalisena ja monipaikkaisena 28.-30.9.2021

Kaikki maaseudun asioista kiinnostuneet voivat paikasta riippumatta osallistua syksyn Maaseutuparlamentti 2021 –tapahtumaan.

Tapahtuman ohjausryhmä on päättänyt, että tapahtuma järjestetään virtuaalisena ja monipaikkaisena. Näin mahdollistetaan laadukas ja osallistava ohjelma korontilanteesta huolimatta. Tapahtuma myös aikaistetaan pidettäväksi 28.-30.9.2021 Maaseutuparlamentti 2021 -tapahtumaan liittyvä Maaseutugaala siirtyy vuoteen 2022.

Maaseutuparlamentti 2021 tapahtuman pääpiirteet:

 • Livelähetykset kolmena päivänä Kurikan Kampukselta tapahtuma-alustan välityksellä.
 • Virtuaaliset Kumppanitorit, työpajat, tietoiskut, virtuaaliset retket sekä Kumppanikeitaat monipaikkaisesti eri puolilla Suomea.

Virtuaalisessa ja monipaikkaisessa Maaseutuparlamentti -tapahtumassa monipaikkaisen ohjelman, Kumppanikeitaiden koordinoinnista vastaa Leader Suupohja. Kumppanikeitaissa osallistetaan ihmisiä ja yhteisöjä eri puolilla Suomea tuoden eri alueiden näkökulmia vahvemmin esiin.

Kumppanikeidas voi olla työpaja, Erätauko-keskustelu, idearetki tai avoimet ovet. Maaseutuparlamentin ohjelmaan ilmoitetut Kumppanikeitaat kootaan yhdelle Google maps -alustalle. Halukkaista Kumppanikeitaista voidaan poimia osia Maaseutuparlamentin livelähetykseen. Paikallisen tapahtumakoordinaattorin tehtävänä on myös alueellinen tiedottaminen.

Maaseutuparlamentti 28.-30.9.2021, lue lisää Maaseutuparlamentin sivuilta (avautuu uuteen välilehteen)


Kyläasiaa – Kylille-hankkeen ajankohtaiset

Avoimet kylät esittäytyvät verkossa 12.6

Avoimet Kylät -päivä järjestetään tänä vuonna verkossa 12. kesäkuuta. Kylät julkaisevat erilaista sisältöä omilla kanavillaan. Kaikki mukana olevat kylät löytyvät avoimetkylat.fi-verkkosivustolta. Kylien linkit ja sisällöt esittelevä kartta julkaistaan tapahtumapäivänä klo 6.00. Karttaa selailemalla näkyy mitä sisältöjä kylä julkaisee ja mistä sisältöjä pääsee katsomaan. Somessa tapahtumajulkaisut löytyvät tunnisteilla #AvoimetKylät #TeeSeKylillä ja #MaalleAsumaan.

Etelä-Pohjanmaalta on kyliä ilmoittautunut mukaan tempaukseen kolmisenkymmentä. Joissakin kylissä on tapahtumia myös paikan päällä toteutettuina. Tänä vuonna on erityisteemana Maalle asumaan. Sen vuoksi tempaukseen ovat päässeet mukaan poikkeuksellisesti myös kunnat, ja muutama niitäkin on maakunnassamme tarttunut haasteeseen. Katso siis lauantaina sivu https://avoimetkylat.fi/ (avautuu uuteen välilehteen) ja tutustu virtuaalisesti mielenkiintoisiin kyliin, suunnittele vaikka kesälomareissu mielenkiintoisimpiin kohteisiin!

Koristeellinen kuva. Avoimet kylät 12.6.2021 -tekstillä.

Miten tienata Airbnb:llä -webinaari 15.6

Leader Suupohjan Kylille-hanke järjestää kaikille avoimen webinaarin ti 15.6 klo 18–19.30. Webinaari järjestetään yhteistyössä Satakylien, Leader-ryhmien Liiveri, Kuudestaan, Aisapari sekä Pohjois-Satakunta kanssa. Ilmoittaudu mukaan viimeistään 13.6.2021 osoitteessa bit.ly/airbnb1506 (avautuu uuteen välilehteen)

Airbnb:llä elinvoimaa maaseudulle “Näin muutat tyhjäkäytöllä olevan tilan kulusta lisätuloiksi.”

Minkälaista tilaa Airbnb:n kautta voi vuokrata? Entä paljonko sillä voi tienata? 

Näihin ja moniin muihin kysymyksiin saat vastauksen webinaarissa ti 15.6. Klo 18:00–19:30. Tapahtuma on maksuton ja kaikille avoin, mutta vaatii ilmoittautumisen. 

Webinaarin aikana käydään läpi oikeita Airbnb-majoituskokemuksia ja mm.

✅ Paljonko Airbnb-vuokrauksella voi tienata maaseudulla?

✅Maaseudulla asuvan Airbnb-majoittajan oikeita kokemuksia: mikä houkuttelee vieraita maaseudulle?

✅ Mitä pitää muistaa ottaa huomioon Airbnb-majoittajana toimiessa?

Tapahtuman puhujana toimii Airbnb-asiantuntija ja -kirjailija Joonatan Voltti
Puheenvuoro alkaa 15.6. klo 18:00 ja kestää 60 min, minkä jälkeen yleisö pääsee esittämään kysymyksiä puhujalle. Osallistuminen onnistuu helposti suoraan omalta tietokoneelta tai älylaitteelta käsin. Ilmoittautuneille lähetetään linkki ja liittymisohjeet sähköpostilla ennen tapahtuman alkua. Ilmoittaudu tästä linkistä (avautuu uuteen välilehteen) viimeistään 13.6.2021

Lisätiedot Tuija Takamäki, 040 7055801

Uusia maastopyöräreittejä avataan käyttöön 20.6.2021

Reittien aloituspisteitä ovat Nummijärven leirintäalue, Katikankanjoni, Kauhanevan P-alue ja Hämes-Havunen. Reitit on merkitty ja viitoitettu maastoon sekä digitaalisesti Lipas-palvelussa (avautuu uuteen välilehteen).

Avajaispäivänä 20.6.2021 klo 11–16 on pop-up-hampurilaiskioski Katikankanjonin P-alueella sekä Maastopyörien esittelyä ja sup-lautojen vuokrausta Nummijärven leirintäalueella.

Tervetuloa testaamaan pyöriä, suppailemaan, pyöräilemään ja nauttimaan laidunliha-hampurilaisista!

Tapahtuman järjestää Kylille-hanke ja Hyypänjokilaakson neuvottelukunta, yhteistyössä mukana Kesport Kauhajoki ja Laidun Hereford. Lisätiedot Tuija Takamäki 040 7055 801 tai Marketta Nummijärvi 040 4810 003

Sydäniskurit kesäkävelyjen kohteena

Etelä-Pohjanmaan Sydänpiirin ja Suomen Punaisen Ristin Länsi-Suomen piirin yhteisessä Iskua Etelä-Pohjanmaalle elvytystaitoa ja sydäniskureita kyliin – hankkeessa toteutetaan kesän aikana jokaisella paikkakunnalla paikallisten sydänyhdistysten ja muiden paikallistoimijoiden kanssa yhteisiä sydäniskuritapahtumia. Myös Kylille-hanke on mukana tapahtumissa kertomassa mm. varautumisesta ja turvallisuussuunnitelmien teosta, Vapepan toiminnasta ja muista ajankohtaisista asioista.

Kesäkiertueella tutustutaan 112 Suomi-sovellukseen ja kävelylenkillä etsittyjen sydäniskurien jälkeen on mahdollisuus tutustua sydäniskurin toimintaan ja käyttöön sekä harjoitella peruselvytystä. Teema kesän sydäniskurikävelytapahtumissa on ”Ole rohkea, osaat auttaa”. Jokainen meistä voi joutua tilanteeseen, jossa tarvitaan apua.

Tapahtumissa voi tutustua myös yhteistyötahojen oheistapahtumapisteisiin. Kaikki tapahtumat ovat erilaisia. Päätavoitteena jokaisessa tapahtumassa on sydänturvallisuutta edistävän kansalaistiedon ja taidon kartuttaminen. 

Suupohjan alueella iskurikävelyt ovat:

 • to 17.6 klo 17.00 Teuva, vanhan kunnantalon puisto (Syreenin Puisto)
 • la 31.7 Isojoki Monitoimitalo (Kristiinantie 17) MARKKINOILLA
 • la 14.8 klo 13.00 Karijoki Urheilukenttä (Pappilankuja)
 • ti 17.8.klo 17.30 Kauhajoki LähiTapiola Kauhajoen piha (Topeeka 25)
 • to 26.8.klo 18.00 Kurikka
 • ti 31.8.2021 klo 17.00 Jurvan tori

SYTYKE-hankkeen hyvä työ jatkuu!

Etelä-Pohjanmaan liitto on myöntänyt yritysten ja yritysten tukemiseen keskittyvälle SYTYKE-hankkeelle jatkorahoituksen. Hankkeen työntekijäksi 1.6 alkaen on siirtynyt Aili Raudla-Majakangas.

Tulevina kuukausina hankkeessa keskitytään yhä yritysten ja yrittäjien toimintaedellytysten ja -olosuhteiden kehittämiseen. Luvassa olevat kokonaisuudet ovat:

1. Yritysten tietämyksen parantaminen

SYTYKE-hankkeen tarkoitus on auttaa yrityksiä ja yrittäjiä mm. tiedostamaan heille mahdollisesti myönnettävistä rahoituksista ja palveluista. Pandemia on aiheuttanut toimintaympäristöön muutoksia ja digitalisaatio ottaa valtaa entistä voimakkaammin yritysmaailmassakin. Nopea digimaailman haltuun ottaminen koronatilanteen alkaessa onkin ollut pelastus ja elinehto monelle yritykselle. Paluuta täysin entiseen tuskin koskaan tulee, vaan kaikki tämä opittu jää käyttöön. Hankkeen tavoitteena on myös siis auttaa yrityksiä hyppäämään digitalisaation kelkkaan esimerkiksi työpaja- ja sparraustilaisuuksilla, joiden aiheita voisi olla mm. LinkedInin hyödyntäminen.

2. Yrittäjien verkostoitumisen ja hyvinvoinnin edistäminen

Koronan aiheuttamat rajut muutokset koskevat koko maailmaa ja ovat taloudellisen iskun lisäksi kova henkinen shokki yrityksille ja yrittäjille erityisesti nyt, kun pandemia on pitkittynyt. On erittäin tärkeää, että yrittäjä ei jää tässä vaikeassa tilanteessa yksin. Hankkeella edistetään yrittäjien verkostoitumista ja nostetaan esille positiivisia esimerkkejä yritystoiminnan kehittämisestä sekä erilaisten palveluiden hyödyntämisestä.

Yrittäjien hyvinvointiin on nyt myös tärkeää kiinnittää huomiota. Jaksaminen on lujilla uusien ja isojen haasteiden edessä. Voimaa jaksamiseen voidaan hakea itsenäisesti luonnosta, liikunnasta tai vertaistukea hyödyntämällä tai osallistumalla erilaisiin järjestettyihin tilaisuuksiin.

SYTYKE-hanke järjestää Yrittäjätulet-nimisiä tapaamisia alueen yrittäjille luontoretken, keskusteluiden ja iltapalan merkeissä. Ensimmäiset Yrittäjätulet järjestetään Kauhanevalla 16.6 klo 18.00-21.00. Ilmoittautuminen täältä (avautuu uuteen välilehteen).

3. Suupohjan Rekrymessujen järjestäminen

Hankkeen tavoitteena on kokeilla Rekrymessujen järjestämistä. Messut järjestetään virtuaalisena hankkeen Suupohjan alueella. Tarkoitus on saada työnhakijoille ja yrittäjille turvallinen kohtaamispaikka ja mahdollisuus uusien työsuhteiden
solmimiseen. Työvoiman saatavuus on monella yrityksellä jo kasvun este ja siksi työllistymistä on hyvä hankkeen toimin edistää.


ViSEnet-hanke kutsuu kansainväliseen kylätapaamiseen 22.6

Ruralian kansainvälisessä ViSEnet-hankkeessa olisi tarjolla vielä yksi kansainvälinen kylätapaaminen ennen kesälomia. Tilaisuus järjestetään verkossa 22.6.2021 ja on avoin kaikille kiinnostuneille. Tapaamisen aiheena on kumppanuuspöydät maaseudun kehittämisen välineenä (Partnership table as a tool for rural development: practises and experiences from Finland) ja alustajina toimivat Leader-ryhmä Mansikka ry:n Seija Korhonen ja Elina Huerta. Tapaamisen kielenä on englanti.

ViSEnet Junior järjestää 19.6.2021 kansainvälisen verkkotapaamisen (avautuu uuteen välilehteen) 12-25 -vuotiaille nuorille. Teemana on yhteiskunnallinen yrittäjyys maaseudulla. Tapaaminen on maksuton ja kielenä on englanti. ViSEnet Junior ei ole oma hankkeensa vaan ViSEnet-hankkeen aikana syntynyt ”spin off” teemaan liittyen.

Kutsut tilaisuuksiin löytyvät täältä (avautuu uuteen välilehteen).


Leader-toimiston kesäajan aukiolot

2.7.2021 saakka Leader-toimisto Kauhajoen Logistiassa on avoinna maanantaisin, keskiviikkoisin ja torstaisin klo 10-15. Kurikan Formun toimistolla olemme paikalla kesäkuun ajan tiistaisin.

5.7-1.8.2021 vietämme kesälomaa, joten myös toimistomme ovat suljettuina.