SYTYKE -hankkeen ajankohtaiset

HyvYrit hyvinvointihaasteen välitapahtuma Isojoella
29.4. klo 14-18

Kaikki haasteeseen tarttuneet, nähdään perjantaina 29.4. Isojoella. Aika on varma, mutta tapahtumapaikka ja ohjelma ovat vielä työn alla. Se luvataan, että tällä kerta tule taatusti hiki!


Menneet koulutukset ja tapahtumat

HyvYrit hyvinvointihaasteen välitapahtuma Kauhajoella
1.4.klo 13-17

Yrittäjien hyvinvointihaaste polkaistiin käyntiin ja nyt on ensimmäisen välitapahtuman vuoro. Ota mukaan hyvä asenne, naurulihakset ja uimavaatteet ja nähdään perjantaina Virkussa!


Kuntien hankintailta 9.3.2022 klo 17-20

Kunnat tekevät investointeja useiden miljoonien arvosta. Suupohjan hankintaillassa annetaan tietoa julkisten
tarjousten tekemisestä sekä avataan kuntien tulossa olevia investointeja. Hankintaillan juontaa Kauhajoen kaupunginjohtaja Niku Latva-Pukkila.


Yrittäjäretki Kyrö Distilleryyn 25.3.2022

Sytyke-hankkeen järjestämä opinto- ja verkostoitumisretki hankealueemme yrittäjille Kyrön tislaamolle. Lähde mukaan katsomaan, kuuntelemaan, aistimaan ja maistamaan, miten saunanlauteilta alkuun saanut yritysidea on saavuttanut menestyksen sekä kotimaassa että maailmalla.
Bussikuljetuksen aikataulut ovat seuraavat:
13.10 Cafe Meteora Isojoki
13.35 Sale Karijoki
13.55 Abc Teuva
14.20 Kauhajoki linja-autoasema
15.45 Kyrö Distillery
Kyrö Distilleryssä aloitetaan klo 16:00 tehdaskierroksella, josta siirrytään päivälliselle. Päivällisen jälkeen on mahdollisuus osallistua joko Kyrön juomien tastinkiin tai vaihtoehtoisesti coktailkouluun. Arvioitu kokonaisaika on n 4 tuntia, eli klo 20:00 lähtee bussi takaisin kohti Suupohjaa.
Vietetään yhdessä rento ilta, verkostoiduttaan ja haetaan uutta inspiraatiota oman yrityksen kehittämiseen.
Retken hinta osallistujille on 55 euroa ( sis. bussikuljetuksen, tislaamokierroksen, päivällisen ja joko tastingin tai coktailkoulun.)
Ilmoittautuminen on sitova! Koronapassi!


HyvYrit 2022 hyvinvointihaasteen aloitustapahtuma 11.3.2022

Tammi- ja helmikuun aikana Isojoen, Karijoen, Teuvan sekä Kauhajoen elinkeinohenkilöt ja Sytyke-hanke haastavat hankealueen yrittäjiä kolmen kuukauden mittaiseen hyvinvointihaasteeseen. Haasteen aloitustapahtuma pidetään perjantaina 11. maaliskuuta Kauhajoella monitoimikeskus Asuulissa. Koko päivän tapahtumassa on tarjolla monipuolista ohjelmaa yrittäjän henkiseen ja fyysiseen hyvinvointiin. Haasteen alku- ja lopputapahtumassa on mahdollista mittauttaa kehonne koostumus Inbodymittaus laitteen avulla. Aloitustapahtuman lopussa voi halutessaan kokeilla kylmävesiuintia Asuulin altaassa. Haasteen lopputapahtuma pidetään 3 kuukauden päästä.

Yrittäjä- Sinut on haastettu!


Videot osaksi yrityksen markkinointia koulutus 15.3. klo 17-20

Kouluttaja: Tomi Saarijärvi
Aika:
Hinta: ilmainen
Paikka: Sanssinkartano (Ullantie 7, 61800 Kauhajoki)

Koulutuksen sisältö: Koulutuksessa toteutetaan lyhyt markkinointivideo aina ideasta aivan julkaisuun asti. Suunnitellaan mainokselle käsikirjoitus, kuvataan ja editoidaan materiaali ja julkaistaan ne eri kanavilla. Tämä toteutetaan ryhmätyönä.
Vaikka otsikossa lukee jatkokoulutus, niin mukaan saa tulla, vaikka ei olisi osallistunut aiempiin koulutuksiin.
Tilaisuudessa on kahvitarjoilu.
Kysy lisää:
aili@leadersuupohja.fi tai 044 9727 391
Tilaisuudet järjestetään koronarajoitukset huomioiden. Tule paikalle vain täysin terveenä, käytä halutessasi kasvomaskia, suojaa suu nenäliinalla tai hihalla, kun yskit tai aivastat, pese kädet ja käytä käsidesiä.


LinkedIn yrityksen verkostoitumis- ja rekrytointikanavana webinaari 8.2. klo 16-19

Digiaikana yrittäjän on oltava läsnä siellä, mistä asiakas etsii tietoa sekä palvelua, ja missä potentiaaliset työntekijät kohdataan tehokkaasti.
LinkedIn on tärkeä sosiaalisen median kanava asiantuntijaviestintään, verkostoitumiseen sekä rekrytointiin. Käytännönläheisessä koulutuksessa opit, miten hyödynnät LinkedIniä tehokkaasti vaikuttamiseen, verkostoitumiseen ja rekrytointiin.
Lisäksi opit rakentamaan omasta profiilistasi houkuttelevan ja helposti löydettävän.
Kouluttaja Taneli Katila Ideal Digi Oy:stä.


Yrittäjätulet Karijoen Kakkorinvuorella 2.11.2021 klo 17-20

Tervetuloa viettämään yrittäjien verkostoitumis- ja rentoutumisiltaa Karijoen Kakkorinvuorelle( Luovankyläntie 202, 64350 Karijoki) 2.11. klo 17-20.
Paikalle olisi hyvä tulla jo10 minuuttia ennen alkua. 17:00 annetaan lähtölaukaus Kakkorinvuoren valloitukselle. Matkaan lähdetään metsästymajalta, noustaan Kakkorinvuoren huipulle ihailemaan maisemia ja palataan metsästymajalle, jossa makkaranpaistoa ja kahvinjuonnin ohella voi rentoutua ja vaihtaa kuulumisia.
Retkellä mukana Karijoen kunnanjohtaja Marko Keski-Sikkilä ja Isojoen kunnanjohtaja Juha Herrala, Karijoen, Isojoen, Kauhajoen ja Teuvan elinkeinohenkilöt sekä Isojen ja Karijoen yrittäjäyhdistyksien edustajat.
Ota mukaan säänmukaiset vaatteet, maastoon sopivat jalkineet, istuinalusta, vesipullo, taskulamppu ja hyvä mieli.
Tervetuloa verkostoitumaan, rentoutumaan ja nauttimaan iltapalaa takkatulen ääressä. Iltapalaksi tarjotaan grillimakkaraa, pullaa ja kahvia. Janojuomaksi taukopaikalta löytyy mehua ja vettä.

Tilaisuudet järjestetään koronarajoitukset huomioiden. Tule paikalle vain täysin terveenä, käytä halutessasi kasvomaskia, suojaa suu nenäliinalla tai hihalla, kun yskit tai aivastat, pese kädet ja käytä käsidesiä.


Yrittäjätulet Teuvan Pappilankankaalla 28.9.2021 klo 17-20

Tervetuloa viettämään yrittäjien verkostoitumis- ja rentoutumisiltaa Teuvan Pappilankankaalle( Hiihtomajantie 213, 64700 Teuva).
Pappilankangas on paikka, missä koko perhe viihtyy- leikkien, liikkuen, juhlien, luonnosta nauttien. Alkuun Kaisu ja Veikko Viljanmaa kertovat Pappilankankaasta, jonka jälkeen on lyhyt luontokierros lähimaastoon itseään ja luontoa kuunnellen. Retken jälkeen nautitaan nuotion lämmöstä makkaroita paistelleen. Kahvikupposen äärellä voi vaihtaa kuulumisia ja verkostoitua.
Retkellä mukana Teuvan kunnanjohtaja Veli Nummela, osallisuusjohtaja Miika Kataja, Teuvan, Isojoen,
Karijoen ja Kauhajoen elinkeinohenkilöt sekä Teuvan yrittäjät ry:n vpj. Marjo Kiuru-Sundberg.
Ota mukaan säänmukaiset vaatteet, maastoon sopivat jalkineet, istuinalusta, vesipullo, taskulamppu ja hyvä mieli.
Tervetuloa verkostoitumaan, rentoutumaan ja nauttimaan iltapalaa nuotion ääressä. Iltapalaksi tarjotaan nuotiomakkaraa sekä kahveet ja nisut.
Tilaisuudet järjestetään koronarajoitukset huomioiden. Tule paikalle vain täysin terveenä, käytä kasvomaskia, noudata turvavälejä, suojaa suu nenäliinalla tai hihalla, kun yskit tai aivastat, pese kädet ja käytä käsidesiä.


Yrittäjätulet Katikankanjonista 23.9.2021 klo 18-21

Tervetuloa viettämään yrittäjien verkostoitumis- ja rentoutumisiltaa Kauhajärven Katikankanjoniin. Matkaan lähdetään klo 18:00 Katikankanjonin parkkipaikalta( Kiviluomantie 419, 61950 Kauhajoki). Alkuun kierrettään luontokierros Ismo Nousiaisen opastuksella. Katikankanjonin kierros on lyhyt, mutta maasto on paikoin erittäin haasteellinen. Reitillä on jyrkkiä nousuja ja laskuja portailla ja ilman. Kierroksen jälkeen Katikankanjonin laavulla tarjotaan retkieväät.
Retkellä on mukana Kauhajoen kaupunginjohtaja Niku Latva-Pukkila, Kauhajoen, Isojoen, Karijoen ja Teuvan elinkeinohenkilöt ja Kauhajoen yrittäjät ry:n puheenjohtaja Jaana Rinta-Valkama.
Ota mukaan säänmukaiset vaatteet, maastoon sopivat jalkineet, istuinalusta, hyttysmyrkkyä, vesipullo, taskulamppu ja hyvä mieli.
Tervetuloa verkostoitumaan, rentoutumaan ja nauttimaan iltapalaa nuotion ääressä. Iltapalaksi tarjotaan nuotiomakkaraa sekä nokipannukahveet ja metsänisua. Janojuomaksi taukopaikalta löytyy mehua.
Tilaisuudet järjestetään koronarajoitukset huomioiden. Tule paikalle vain täysin terveenä, käytä kasvomaskia, noudata turvavälejä, suojaa suu nenäliinalla tai hihalla, kun yskit tai aivastat, pese kädet ja käytä käsidesiä.


Videot osaksi yrityksen markkinointia 31.8. ja 14.9.

Kouluttaja: Tomi Saarijärvi
Aika: 31.8. ja 14.9. klo 17-20
Hinta: ilmainen
Paikka: Sanssinkartano (Ullantie 7, 61800 Kauhajoki)

Koulutuksen sisältö: Koulutuksessa käydään läpi mm seuraavia asioita: työkaluja yrityksen sosiaalisen median sisällöntuotantoon, millaisella kuvauskalustolla pärjää (mobiililaitteet, kamerat), ilmaiset ohjelmat kuvien sekä videoiten käsittelyyn, sisällön saavutettavuus, maksettu näkyvyys ym. Toisella kertaa saadaan käytännön kokemusta, silloin kuvataan ja editoidaan lyhyt esimerkkivideo. Toisella kerralla halutessa voi ottaa mukaan oman kannettavan tietokoneen editointia varteen.

Tilaisuudet järjestetään koronarajoitukset huomioiden. Tule paikalle vain täysin terveenä, käytä kasvomaskia, noudata turvavälejä, suojaa suu nenäliinalla tai hihalla, kun yskit tai aivastat, pese kädet ja käytä käsidesiä. Mukaan mahtuu 20 ensimmäiseksi ilmoittautunutta!


Verkkosivuwebinaari

Tarvitsetko oppia verkkosivuista? Tule webinaariimme oppimaan, miten luot myyntiä tukevat ja visuaalisesti laadukkaat verkkosivut. Webinaari sopii niin verkkosivu-uudistusta suunnitteleville, kuin olemassa olevien verkkosivujen kehittämiseen.

Verkkosivuopastus koostuu kahdesta työpajasta. Ensimmäisessä virtuaalisessa työpajassa pureudumme siihen, miten luot myyntiä ja markkinointia tukevat verkkosivut. Käymme läpi, miten suunnittelet asiakkaidesi ostopolkua tukevat verkkosivut, miten mittaat niiden toimivuutta ja miten varmistat, että verkkosivusi ovat myyvät.

Työpajan jälkeen osaat lähteä suunnittelemaan yrityksellesi juuri oikeanlaisia verkkosivuja tai tiedät, millaiset kehitystoimenpiteet ovat seuraavana olemassa olevien verkkosivujesi kanssa edessä. Ensimmäisen työpajan vetää Myynninmaailman liiketoimintajohtaja Miia Mäkinen. Miialla on 12 vuotta kokemusta verkkosivuista ja digimarkkinoinnin kehittämisestä.

Toisessa virtuaalisessa työpajassa keskitymme verkkosivustoihin luovan suunnittelijan näkökulmasta. Pureudumme siihen, millaisen mielikuvan verkkosivusi antaa, sekä myös verkkosivujen visuaalisuuteen että rakenteeseen. Tässä työpajassa varmistamme, että myyvien verkkosivujen ytimessä olevat sisällöt ovat visuaalisesti ja laadukkaasti esillä. Työpajassa keskitytään käytännönläheisesti ja konkreettisesti verkkosivustojen kehittämiseen tai suunnitteluun.

Toisen työpajan vetää Myynninmaailman Creative Manager Tommi Hallila, jolla on yli 10 vuotta kokemusta verkkosivuista niin teknisen toteutuksen kuin ulkoasusuunnittelunkin puolesta.

Tilaisuudet järjesti SYTYKE -hanke ja toteutti Myynninmaailma


Mikroyrittäjän kiihdytyskaista™ SYTYKE-hankkeen tarjoamana

Se antaa eväät järkevään bisnekseen. 

Mikroyrittäjän kiihdytyskaista on verkossa suoritettava valmennus. Saat viikoittain katsottavaksesi videoita ja tehtäväksesi tehtäviä, jotka johdattavat sinua polulla eteenpäin kohti tuloksia. Kiihdytyskaista kestää 6 viikkoa.

Kiihdytyskaistan sisällöt:

 • Tavoitteet – miksi tavoitteet ovat tärkeitä ja miten määrittelet ne?
 • Heti tuloksia – miten saat kauppaa nopeasti?
 • Nopeat ja (lähes) ilmaiset tavat saada lisää myyntiä.
 • Ostamisen esteet.
 • Perusta kuntoon.
 • Sisältömarkkinointi – miten sisältömarkkinointi toimii ja miten sinä voit sitä hyödyntää?
 • Sähköpostimarkkinointi – miten hyödynnät tuottavinta markkinointitekniikkaa?
 • Hinnoittelu – nopein tapa kasvattaa tulosta.
 • Mainonta – mitä kanavia on tarjolla, mitä ne maksavat ja miten voisit niitä hyödyntää?
 • Tulirinki – verkostoitumista, jossa kaikki voittavat asiakasta myöden.
 • Käytännön ohjeita myyntityöhön.

Mikroyrittäjän kiihdytyskaistan toteutti TuloksenTuplausToimisto / Pasi Rautio


Yksinyrittäjien tuki – Haku on päättynyt!

Kuka voi saada avustusta?

Yrittäjä,

 • joka harjoittaa yksin taloudellista toimintaa
 • joka on yrittäjä tai ammatinharjoittaja, mukaan lukien freelancer-yrittäjät
 • jolla ei ole palveluksessaan palkattua työvoimaa,
 • joka on päätoiminen yrittäjä, riippumatta toiminnan oikeudellisesta muodosta tai rahoitustavasta.

Huomioi:

 • Yrittäjän on oltava YEL-rekisterissä tai on esitettävä vähintään vuosittaisen 20 000 € yrittäjätulon tai laskutuksen. Jos yritys on aloittanut alle 6 kk sitten, tulee osoittaa, että jo syntynyt tulovirta olisi jatkuessaan johtanut 20 000 € laskutukseen 12 kuukauden ajanjaksolla.
 • Yksinyrittäjäavustusta myönnetään yrittäjäkohtaisesti. Mikäli yrittäjällä on useita yrityksiä, joissa hän työskentelee yksin, avustusta myönnetään sille yritykselle, jossa hän työskentelee päätoimisesti.

Hakemuksen käsittelyä varten tarvitaan jäljennökset seuraavista:

 • Viimeinen vahvistettu tilinpäätös tai veroilmoitus
 • Kuukausikohtaiset tiedot kirjanpidosta tai tiliotteista tammi-, helmi-, maalis- ja mahdollisesti myös huhtikuulta, jotta voidaan todentaa miten myynti on kehittynyt 16.3.2020 lähtien verrattuna alkuvuoteen
 • Taloudellisen tilanteen tulkitaan heikentyneen, mikäli yrityksen liikevaihto on laskenut yli 30 % vuoden alusta
 • Verovelkatodistus

→ Mikäli yrityksellä on verovelkaa tarvitaan Verohallinnon hyväksymä suunnitelma verovelan maksamiseksi. Verovelkatodistuksen saa OmaVerosta tai YTJ-tietojärjestelmästä.

Mihin tarkoitukseen avustusta voi hakea?

 • Avustus on 2 000 euron suuruinen kertakorvaus yksinyrittäjän laskennallisiin, yritystoiminnasta aiheutuneisiin kustannuksiin, kuten esimerkiksi toimitila-, kone- tai laitekustannuksiin, kirjanpito- tai muihin toimistokuluihin.
 • Hyväksyttävänä kuluna ei pidetä yrittäjän itselleen nostamaa palkkaa.