Energia ja turva -teemahanke

Energia ja turva teemahanke on päättynyt!

Kuka voi hakea, mihin tarkoitukseen ja kuinka paljon?

Hanke on tarkoitettu Leader Suupohjan toiminta-alueella (Isojoki, Karijoki, Kauhajoki, Kurikka ja Teuva) toimiville yleishyödyllisille yhdistyksille. Tuettavan kohteen tulee sijaita Leader Suupohjan toiminta-alueella. Hankemuoto on yleishyödyllinen investointihanke.

Teemahankkeella voidaan toteuttaa toimenpiteitä joiden kustannusarviot ovat 2.000-8.000 € ja tukiprosentti on 65 %. Teemahankkeessa toteutettavat alahankkeet valitaan ennalta sovittujen valintakriteerien perusteella. Painotus on ensisijaisesti niissä hankkeissa, joilla luodaan uutta toimintaa alueelle ja hankkeilla, jotka ovat liian pieniä toteutettavaksi itsenäisinä investointihankkeina.

Hankkeen teemat

Teemahankkeen toimenpiteet eli alahankkeet voivat sisältää energian säästöä ja turvallisuutta parantavia pieniä investointeja, kuten väline-, kone- ja laitehankintoja ja pieniä rakentamis- ja korjaustoimenpiteitä. Investointien tulee kohdistua yleishyödylliseen toimintaan.

Esimerkkejä tuettavista toimenpiteistä:

  • aggregaatin hankinta yhteisiin tiloihin
  • energiatehokkuuteen liittyen lämpöpumpun tai ilmalämpövesipumpun hankinta yhteisiin tiloihin
  • valaistus- ja aurinkokennon hankinta yhteisiin tiloihin
  • turvakameran hankinta
  • defibrillaattori yhteisiin tiloihin
  • poistumisvalot ja -kyltit
  • pienet korjaustoimenpiteet, mm. energian säästämiseksi

Tukikelpoisia eivät ole kuluvat tarvikehankinnat, kuten ensiapulaukut, pienet kertakäyttösammuttimet tms.

Rahoitettavien hankkeiden valinta

Hallituksemme valitsee rahoitettavat toimenpiteet ohjelman mukaisten yhteisöinvestointihankkeiden valintakriteerien perusteella. Jätettyihin hakemuksiin saatetaan pyytää täydennyksiä. Lopullisen hankepäätöksen tekee Etelä-Pohjanmaan Ely-keskus.

Hankkeiden toteutusaika ja tuen maksu

Valittujen hankkeiden toteutus voi alkaa, kun Ely-keskus on tehnyt päätöksen. Hankkeilla on toteutusaikaa 30.6.2020 saakka.Tuen maksua voi hakea, kun hanke on valmis, siihen liittyvät laskut maksettu ja kulut merkitty hakijan kirjanpitoon.

Tarkemmat tiedot hankkeen hakuohjeista.