Leader Suupohjan hallitus 2024-2025


Leader Suupohjan hallitus jatkaa lähes entisellä kokoonpanollaan.

Suupohjan Kehittämisyhdistys ry (Leader Suupohja) valitsi uuden hallituksen toimintakaudelle 2024-2025 Kauhajoella Kokon Hovissa 17.4.2024 järjestetyssä vuosikokouksessa. Maa- ja metsätalousministeriön asettaman kolmikantavaatimuksen mukaisesti mukana on kuntien ja yhteisöjen edustajia sekä maaseudun asukkaita edustavia yksityisiä henkilöitä. Kauhajoelta ja Kurikasta hallitukseen valittiin neljä, Teuvalta kolme ja Isojoelta sekä Karijoelta kaksi edustajaa. Muutoksia hallituksen kokoonpanoon tuli ainoastaan Isojoen ja Karijoen kuntien edustajien sekä Kurikan yhteisöjä edustavan varajäsenen osalle. Hallituksen puheenjohtajana jatkaa Markku Saloranta Kurikasta.

Hallituksen kokoonpano toimikaudella 2024–2025

Kuntien edustajat: Antti Herrala, Isojoki (Erkki Syväoja, Isojoki), Markus Blommendahl, Kurikka (Markku Hyden, Kurikka), Ari Ollikkala, Teuva (Ville Heikkilä, Teuva), Rami Aalto, Karijoki (Arja Harjunpää, Karijoki) ja Miko Mettälä, Kauhajoki (Päivi Nummijoki, Kauhajoki).

Yhteisöjen edustajat: Janne Alakortes, Isojoen Yrittäjät ry, Isojoki (Markku Kortesniemi, Kärjenkosken kyläseura ry, Isojoki), Jaana Perälä, Kurikan Yrittäjät ry, Kurikka (Anne Vuori, Jurvan kyläyhdistys ry, Kurikka), Ilpo Saksa, Teuvan Yrittäjät ry, Teuva (Hannu Kittilä, Teuvan Yrittäjät ry, Teuva), Mika Ruutiainen, Kurikka Travel ry, Kurikka (Aino Haavisto, SPR Kurikan osasto, Kurikka) ja Eija Venäläinen, Suupohjan Nuorkauppakamari ry, Kauhajoki (Virpi Myllymäki, Kauhajoki Seura ry, Kauhajoki).

Yksityisten edustajat: Markku Saloranta, Kurikka (Anne Laitala, Kurikka), Kaija Aura, Teuva (Sari Hirvelä, Teuva), Marjaana Uusitalo, Karijoki (Ulla Hiula-Honkanen, Karijoki) ja Kaisa Isomäki, Kauhajoki (Petri Piipari, Kauhajoki) ja Paula Jyräkoski, Kauhajoki (Jenna Saarikoski, Kauhajoki).

Vuosikokouksen yhteydessä palkittiin maaseudun kehittäjien pronssisella ansiomerkillä Suupohjan Kehittämisyhdistys ry:n henkilöstöstä kehittämisasiantuntija Mirka Puska ja hankevastaava Janne Taipaleenmäki sekä hallituksen puheenjohtaja Markku Saloranta. Pronssinen ansiomerkki myönnetään henkilöille, joilla on takanaan vähintään 6 vuotta ansiokasta kylätoimintaa ja/tai työskentelyä Leader-ryhmän luottamus- ja toimihenkilötehtävissä.